08. september 2024
Facebook
streda, 11 október 2017 17:00

Žiga nie je spokojný ani s nižšou odmenou pre Bžána, podľa Žitňanskej štát zjavne zlyhal

Written by 
Rate this item
(0 votes)

BRATISLAVA 11. októbra (WebNoviny.sk) - Minister hospodárstva Peter Žiga nie je spokojný s novou vyrokovanou odmenou pre advokátsku kanceláriu Radomíra Bžána za vyhratú medzinárodnú arbitráž o Vodnú elektráreň Gabčíkovo.

Zmluva sa môže ešte spochybniť

„Ja som očakával tú sumu niekde na úrovni medzi jedným a dvoma percentami,“ povedal po stredajšom rokovaní vlády Žiga. Spoločnosť MH Manažment sa v utorok dohodla s advokátskou kanceláriou na znížení odmeny zo 64 miliónov eur na 17,64 milióna eur. Odporúčame:
Štát za Gabčíkovo nezaplatí vyše 60 miliónov eur, MH manažment sa dohodol na novej výške odmeny Minister naznačil, že ešte sa možno bude dať spochybniť celá zmluva medzi štátnou spoločnosťou MH Manažment a spomínanou advokátskou kanceláriou.

Minister vyvodí personálne dôsledky

„Stále pracujeme aj s verziou a s právnym názorom, že táto zmluva nemusí byť vôbec platná. A to z toho dôvodu pretože nebola dobre zverejnená. Ideme pracovať s touto alternatívou. Potrebujeme však dôsledný právny názor, preto sme požiadali o pomoc ministerstvo spravodlivosti,“ dodal Žiga s tým, že v najbližších dňoch zrejme vyvodí pre kauzu Gabčíkovo aj personálne dôsledky. Ministerka spravodlivosti Lucia Žitňanská je tiež presvedčená, že ani znížená odmena nie je adekvátna. „Treba s tou témou ešte pracovať. Štát zjavne zlyhal. Treba sa však pozrieť aj na advokátsku etiku,“ konštatovala Žitňanská.  

Viac k témam: Advokátska kancelária JUDr. Radomír Bžán, Lucia Žitňanská, Ministerstvo financií SR, Ministerstvo spravodlivosti SR, Peter Žiga
Zdroj: Webnoviny.sk - Žiga nie je spokojný ani s nižšou odmenou pre Bžána, podľa Žitňanskej štát zjavne zlyhal © SITA Všetky práva vyhradené.

Read 168 times

Media

NULL

Image Gallery

NULL

Reklama

Anketa

Rozmýšľali ste o premiestnení Vašej firmy do daňového raja?

áno, už som tak urobil - 14.3%
áno pripravujem sa na to - 35.7%
nie nerozmýšľal som - 35.7%
nie nerozmýšľal som a ani tak neurobím - 14.3%
The voting for this poll has ended on: september 9, 2013

Partneri projektu

judikaty sita

Ekonomický portál financnik.sk Vám prináša

ginal robinson banner